PRIANIE K MDŽ: Ženy, ďakujem že ste

Milé ženy, žienky, dievčatá. Aj tie zatrpknuté, znechutené a emancipované.

Každoročne sa vo svete oslavuje MDŽ a práve v tento čas by sme si my chlapi mali uvedomiť, že sme vlastne nesmierne radi, že s nami nie ste len dnes. Tento deň je len o jedno pozastavenie sa a uvedomenie si Vašej prítomnosti medzi nami, jedna pozornosť a obdarovanie navyše.

A aj keď chcete byť občas tvrdé, drsné, chladné a takýmto spôsobom držať tempo s týmto šialeným svetom, nezahoďte definíciu nežného pohlavia. Máte tu svoje dôležité miesto práve tým, že ste ženami. Dopĺňate nás svojou jedinečnosťou, nehou, jemnosťou, láskavosťou, krásou, citlivosťou a to my by sme Vás mali ochraňovať a meniť Vaše sny o princeznách na skutočnosť. To my by sme mali mať široké ramená a silné ruky, a niesť Vás cez všetky problémy. Znášať Vaše slabosti a rozmary, pretože na ne máte právo.

Nemusíte súťažiť s chlapmi a rovnať sa im. Máte tu svoje rovnaké, nie menej dôležité miesto a poslanie. Dokonale nás doplňujete a robíte život krajším. Spolu, svojimi odlišnosťami vytvárame jeden celok, z ktorého sa rodia ďalšie životy. Neha, jemnosť a citlivosť Vás nerobí menejcennými. Nie sú to slabosti. Práve naopak. A prajem Vám do života tých správnych chlapov, u ktorých spoznáte pocit bezpečia, úctivého zaobchádzania,vzájomnosti, oddanosti.

Prajem Vám, aby ste nezatrpkli na svoje dievčenské sny a predstavy, pretože sa môžu plniť.  Aby ste ostali verné kráse, pekným myšlienkam a nepodceňovali seba, ani svoj život a možnosti. Aby ste sa nezhadzovali na verejnosti prejavmi, ktoré Vám nie sú vlastné, pretože ste hlavnými postavami Vašich životov a je len na Vás, aký žáner prežijete. Aby ste boli samé pre seba tými najlepšími a najkrajšími a nevyberali si nezmyselné, drastické cesty k vidine skrášľovania sa, pretože ako som už niekoľkokrát napísal, každá žena stretne niekoho, pre koho bude tou najkrajšou a najlepšou na svete.  Bez neprirodzených a násilných premien. Je predsa skvelé, že ste každá iná, pretože tým ste potrebné úplne všetky a zaujmete práve svojou jedinečnosťou. Bez vytvárania tuctovosti a ochoty splynúť s davom, kvôli strachu zo svojej originality. Často práve to, čo na sebe považujete za chybu, alebo nedostatok, je tou iskrou, osobitým čarom, ktorým k sebe pritiahnete tú správnu osobu. Pretože Vás bude chcieť  také, aké ste. A budete sa môcť uvoľniť, oddýchnuť si od napätia zo sebakontrolovania. Byť prirodzené. Oddať sa.

Prajem Vám všetko najlepšie a ešte oveľa viac. Pretože často si zaslúžite viac, ako si myslíte, že môžete v živote mať.

Ďakujem, že ste.

Pin It on Pinterest

Share This