Kamióny ako zberateľská vášeň. Nahliadnite do zmenšeného sveta veľkých áut

Ľuba Samseliho kamióny zaujímajú odmalička. Keďže na nich nejazdí, tak sa im rozhodol priblížiť iným, originálnym spôsobom a začal ich zbierať. Výsledkom zberateľskej vášne je stále sa rozrastajúca zbierka kamiónov z celého sveta, presahujúca počet 900 kusov, v mierke 1:87.


Ľubova obývačka sa zmenila na súkromné múzeum – ukážku kamiónového sveta a jeho histórie od roku 1909 až po súčasnosť. Zbierka je starostlivo zoradená podľa abecedy, ročníkov a od najstaršieho modelu po najnovší.


V desaťročnej zbierke kamiónov sa nachádzajú značky z celého sveta. Európsky Daf, Iveco, Man, Mercedes, Renaulst, Volvo, americký Ford, Freighliner, Peterbilt, Kenworth, Mack, ale aj československé a ruské značky ako Liaz, Tatra, Ifa, Robur, Kamaz, Ural, Zil. Zbierka sa stále rozrastá a pribúdajú nové modely.


Zberateľstvo nie je iba zábava, alebo koníček, ale taktiež sa pri ňom človek niečo naučí, získa rozhľad a svojou zbierkou môže urobiť radosť aj iným ľuďom, ak im dá do nej nahliadnuť.

Ľubovi prajem veľa ďalších získaných kúskov do zbierky, aby sa neustále rozrastala a uchovala kamiónový svet v takejto zaujímavej, zmenšenej vizuálnej forme.

 

https://www.facebook.com/Kamiony-187-Samseli-589261704546071/

Pin It on Pinterest

Share This