Výsledky online prieskumu: Spišiaci na fejsbúku opakovane potvrdili koho chcú za primátora

Posledný predvolebný online prieskum potvrdil Pavla Bečarika ako favorita na víťazstvo v primátorských voľbách. Na vzorke 315 respodentov získal 44,1% a v predchádzajúcom prieskume mal 47,2%. Pokles zaznamenal aj kandidát Javorský a to na 34,9%. Za poklesom hlasov vidíme predvolebnú diskusiu, kde body zbierali najmä Miroslav Uhrin a Oto Stettner. Tí si polepšili o necelých 7% oproti septembrovému hlasovaniu. Výsledky prieskumu sú v infografike článku.

Náš portál robí pravidelné prieskumy volebných nálad v online priestore. Niekto nás obviňuje z opakovaného hlasovania, no my také odpovede odstraňujeme a snažíme sa aby hlasovanie bolo čo najviac objektívne, čo nakoniec potvrdzujú aj výsledky.

Ak by sme mali zhodnotiť výsledok prieskumu, tak kandidát Pavol Bečarik má dosť vysokú popularitu vzhľadom na skutočnosť, že kampaň na fejsbúku a svojej web stránke začal pomerne neskoro oproti jeho hlavnému vyzývateľovi. Je to dôkaz toho, že za jeho podporou sú hlavne jeho výsledky práce, lebo ako sa hovorí, ak pracuješ pre ľudí, celý život je kampaň.

Spišiaci rozhodnú o svojom novom primátorovi už budúcu sobotu 10.11.2018 a preto sa pripájame k výzve: “Poď voliť, má to zmysel.”

Pozn: Tento text je blogovým príspevkom a neslúži na propagáciu žiadneho z kandidátov ani ako oficiálny prieskum zadaný agentúre.

Pin It on Pinterest

Share This