Roman Skalský: Keď je kulturistika súčasťou života

Každý z nášho mesta, kto sa venuje nie len kulturistike, ale športu celkovo, musí poznať Romana Skalského po mene. Iba, že by bol totálny ignorant. A zvučnosť tohto mena sa nesie aj ďaleko za hranice nášho mesta, skrz jeho bohaté úspechy, ktoré sú pri pohľade na jeho telo nespochybniteľné.

 

Kulturistika je drina. Človek sa musí spoľahnúť iba na svoje telo. Sám na seba. Nie je súčasťou nejakého tímu, kde sa môže schovať, keď už nevládze a nikto mu nepribehne na pomoc. Stojí tam sám, s výsledkami svojej práce na sebe, ako keď sochár prezentuje zvedavým divákom svoje majstrovské, celoživotné dielo, ktoré berie dych.

A samozrejme, ku každému športu asi patrí aj súťaživosť. A človek sa môže s ostatnými porovnávať buď bez pokory, skutočného záujmu, disciplíny, alebo si ide pre ocenenie kvôli tomu, že je kulturistika neodmysliteľnou súčasťou jeho života. Buď je preňho táto disciplína iba módnym doplnkom, alebo vášňou, ktorej sa venuje s odhodlaním a presvedčením.

Roman získava množstvo pekných ocenení a úspechov aj bez zbytočných rečí, kriku, ceremónií, nevraživosti, zazerania, agresivity, alebo premáhania sa do cvičenia hodinovými motivačnými videami. S uvedomením si toho, čo v sebe má, sa skrz svoj talent, prednosti a predpoklady stáva majstrom svojho remesla. Navyše nikdy nemal trénera a nikto mu neradil. Nerozhoduje uňho únava a bolesť, ale vášeň a dosahované ciele. A kým iní doma sedia, listujú kulturistické časopisy a sledujú zostrihy videí z posilňovní, tak Roman a ďalší, ktorí si plnia svoje sny, už od rána na sebe makajú a zbierajú ovocie tejto driny, aby mohli byť v tých časopisoch, ktoré si domasedi zasnene prezerajú.

 

Niektoré z Romanových doterajších úspechov:

1 .miesto Aminostar cup Martin 2003, naturálna kulturistika do 177cm

Absolútny vítaz Grand prix Stará Ľubovňa v kondičnej kulturistike 2004

3. miesto Grand prix Slovakia Trnava 2010, kulturistika muži do 90kg

2. miesto Tatranský pohár Poprad 2010, klasická kulturistika

2. miesto majstrovstvá Slovenska Bratislava 2011, klasická kulturistika do 175cm

1.miesto Veľká cena Starej Ľubovne 2011, kulturistika do 80kg

1. miesto Medzinárodnyý pohár Rakúska 2011, kulturistika do 90kg

2. miesto majstrovstvá Slovenska 2016, kulturistika masters open

2. miesto majstrovstvá Slovenska 2017, kulturistika masters open

2. miesto Veľká cena Dubnice 2017, masters open

5. miesto Majstrovstvá Sveta v Rumunsku 2017, masters muži do 90kg

1. miesto majstrovstvá Slovenska 2018, masters open

2. miesto Extrifit cup Michalovce 2018, kulturistika muži do 95kg

 

Pin It on Pinterest

Share This