Okresný predseda strany SME RODINA Ľuboš Šuca o zbere nepotrebných vecí

Treba si pomáhať. A v dnešnej dobe, kedy sa mnohým žije skutočne ťažko, sa podarilo zorganizovať časovo neobmedzenú zbierku nepotrebných vecí od ľudí, ochotných pomôcť tým, ktorí to skutočne potrebujú. Nejde síce o prevratný nápad, no pod záštitou okresného predsedu strany SME RODINA Ľuboša Šucu, dostáva tento proces väčšiu efektivitu a organizovanosť. Tieto prostriedky pomoci sa podarilo nasmerovať do tých správnych rúk, pretože rôzné zberné kontajnery sú často cieľom nájazdov tých, ktorým nie je ich obsah určený.  A o projekt je veľký záujem. Ozvali sa desiatky ochotných ľudí, ktorí prispeli oblečením, hračkami, knihami, detským kočiarom, darčekmi. Všetky tieto  veci sú následne po nazbieraní väčšieho množstva rozvážané do zariadení, ktoré túto pomoc potrebujú a dokážu sa z nej úprimne tešiť. A to je cieľom tejto akcie – vniesť chorým, opusteným, sklamaným a životom ťažko skúšaným ľuďom do života radosť a pocit dôležitosti. Podstatnosti.

„Beriem to ako jeden z reálnych spôsobov niekomu naozaj pomôcť, v rámci svojich možnosti. Osloviť dobrých, ochotných ľudí, vyzdvihnúť od nich tieto veci a osobne dohliadnúť na to, aby sa dostali do správnych rúk. Naplniť myšlienku, s akou bola táto akcia spustená a s akou ochotní ľudia prispeli. A stále prispievajú. Milým prekvapením pre mňa bolo, že ihneď po zverejnení informácii o tejto zbierke, sa okamžite ozvalo veľké množstvo ľudí, ochotných pomôcť, a to nie len z nášho regiónu. A to ma veľmi teší, pretože týmto táto myšlienka dostala zmysel, tvár a opodstatnenie,“  odpovedal Ľuboš Šuca – okresný predseda strany SME RODINA na otázku, prečo sa rozhodol  urobiť takúto zbierku.

A na otázku, či to nie je len strategický ťah, s úmyslom prezentovať hlavne seba, ako politický činnú osobu, pretože na takéto niečo nie je nutné pôsobiť v tejto oblasti dodal: „Už v minulosti som sa snažil pomáhať ľudom, chodiť medzi nich a organizovať rôzne podujatia, no angažovaním sa v politike na pozícii okresného predsedu, som upútal a oslovil podstatne viac ľudí a moja osoba nabrala na vážnosti. Okolie vás vníma a jedná s vami ináč, keď ste v teplakoch a ináč, keď máte oblek. A mojim pracovným odevom sa stala záštita strany SME RODINA. Nápad so zbierkou nepotrebných vecí by nikdy nepodporilo a nezdieľalo na sociálnej sieti toľko ľudí, keby som ostal obyčajným, nevýrazným človekom, alebo majiteľom nočného baru. Predsa len má politika trochu viac vážnosti a pozornosti. A preto som sa v nej rozhodol angažovať. Dostať sa k ľuďom bližšie a byť nápomocnejší. 

 

Autor článku: Miroslav Hnát

 

Pin It on Pinterest

Share This