AJ TAKÉTO SÚ PREDNÁŠKY, SPOJENÉ S POMOCOU PRE TÝCH, KTORÍ TO POTREBUJÚ

Aj pri organizovaní tých prednášok si uvedomujem, koľko chytrých detí tu žije a koľko rodičov, ktorí ich v tom podporujú. Že to v nich rozvíjajú, kupujú im literatúru, dávajú priestor na záujmy a získavanie ďalších zdrojov informácií. Je paráda vidieť, aké sú tie deti sčítané a že si dokážu aj samé vyhľadávať materiály a to aj vo voľnom čase, mimo školy. Vo vlastnom záujme. Aby dali potravu aj svojej hlave. A žasnem nad všeobecným ale aj odborným prehľadom poniektorých detí a že dokážu mnohokrát preskočiť vedomosti dospelých. Je to pekné. A hlavne, je v tom nádej, že tá budúcnosť nie je stratená, ale pripravuje sa aj v týchto talentovaných deťoch. Že to nie je iba o generačných rozdieloch v zlom slovazmysle a že deti nie sú iba krik, vandalizmus, nerozvážnosť, šikana, detské gangy. Ale je to aj o uchovávaní záujmu o vedu, techniku, vesmír, prírodu, prírodné vedy, poznanie. Je to inšpirujúce a dojemné.

A viete čo je pekné vidieť? Pretože tie prednášky sú spojené s dobrovoľným vstupným a tá zbierka sa následne celá odovzdá nejakej konkrétnej rodine, ako finančná pomoc? Že tie deti prídu napríklad aj s drobnými v ruke, ktoré asi vylovili z pokladničky a s dobrým čistým a úprimným úmyslom mince vhodia do kasičky. A je úplne jedno, aká je hodnota, pretože ide o myšlienku. Myšlienku niekomu pomôcť. Podporiť iné dieťa, ktorému sa napríklad nedostalo toľko šťastia v zdraví.

Spoločne sme na týchto prednáškach vyzbierali 1560,35 eur 🙂

Ďakujem všetkým ľuďom, aj mimo rodičov, ktorí sa vo voľnom čase venujú deťom, aj nad rámec ich povinností. Krúžky, organizácie a rôzne záujmové aktivity. Tých ľudí je veľa a spomeniem tých, ktorých poznám osobne, napríklad dievčatá zo ZŠ Hutníckej a ich KREA, taktiež Farky, alebo Michal Recký. Jemu ďakujem obzvlášť aj za spoluprácu a som pyšný, že mám takého kamaráta. Beda vám, keď ho nabudúce vezmem do družstva na kvíz 😃

Tých prednášok bolo už niekoľko a na pláne sú ďalšie. Včera sme s Michalom len tak posedeli a dospeli sme k ďalšej téme – história automobilov. A ak bude mesto ústretové a nebudú brať pravdu a názor občana ako útok na ich životy, tak by som rád zorganizoval prednášku o hviezdach, planétach alebo o kozmonautoch pred Redutou, na veľkom pódiu. Po zotmení to môže byť pecka, vidieť vesmírnu projekciu na veľkom plátne, aj s odborným výkladom.

Pin It on Pinterest

Share This