NENECHAJTE SI NAKECAŤ, ŽE VAŠA PRÁCA NIE JE DOSŤ DOBRÁ

Nenechajte si od premotivovaných bláznov nakecať, že to čo robíte nie je dosť dobré. Že vaša práca nie je dosť dobrá, že vaše záľuby nie sú dosť dobré, že nemáte dosť dobré auto, bývanie, oblečenie. Že nemáte vhodného partnera alebo kamarátov, pretože vám tí kamaráti údajne závidia a preto vám radia, aby ste niečo nerobili. Lenže kto vás pozná lepšie, keď nie kamaráti? A tí vám majú predsa povedať, keď niečo robíte zle, keď na niečo nemáte, keď sa do niečoho nemáte púšťať. Lebo nechcú, aby ste si ublížili alebo aby ste sa strápnili.

Kurva, aj keby ste celý život robili upratovačku, je to vaša vec. Nemôže byť každý boss, nemôže byť každý manažér, nemôže každý robiť MLM, nemôže si každý kúpiť franšízu, nemôže každý podnikať, nemôže každý predávať poistenie alebo voňavky.

Prečo by napríklad niekto nemohol celý život robiť predavačku, čašníka, upratovačku? Keď to toho človeka napĺňa, keď má dobrý kolektív, keď sa dobre cíti a zarobí toľko, čo potrebuje a zvyšok času mu ostáva na rodinu, partnera, deti, záľuby, či na iné privyrobenia, tak je to fajn. Nemôže sa každý hnať za biznisom a zháňať pod seba ďalších bláznov v oblekoch. Nemôže byť každý boss, ani mať na seba milión firiem. Každý človek netúži po bohatstve, po kariére a od rána do večera rozprávať iba o peniazoch. Sú ľudia, ktorým stačí ich remeslo a sú pre nich podstatné iné veci. Zázemie, teplo, istota práce v ktorej si zvykli. Je to ich vec a ostatných je piča po tom. A už vôbec si taký človek nezaslúži zhadzovanie, nadávky, výsmech. Zaslúži si rešpekt a uznanie, pretože každú prácu musí niekto robiť. Žiadna práca nie je viac, alebo menej. Jedno závisí od druhého. Chcel by som vidieť, ako by kadejakí tí poradcovia, motivátori a rečníci robili tie svoje stretnutia a prednášky v špinavých priestoroch, kde nie je povysávané, umytá dlážka, umyté okná, čistý záchod, doplnený toaleťák. Na čom by jazdili, čo by jedli, čo by si obliekali.

A tú upratovačku som uviedol iba ako príklad, pretože existuje mnoho ďalších profesií, ktoré rôzni horlivci zhadzujú s tým, že jeb na to a poď radšej k nám. Lenže sú ľudia, ktorí chcú robiť tú svoju prácu. Každá jedna práca je súčasťou nejakého systému, ktorý funguje ako jeden veľký celok. A všetko je to dôležité. A myslím si, že je škoda, že neexistuje napríklad povolanie kat. A nerúbe hlavy všetkým, ktorí znásilňujú ženy, vraždia, sexuálne zneužívajú deti… .

A je veľmi smutné, koľkí ľudia uveria a naletia kadejakým motivátorom, pochybným biznismenom a predavačom teplej vody to, že sa majú perfektne. A nechajú spochybniť svoj život, svoju prácu a veci okolo seba. Nechajú si nahovoriť, že sa nikdy nebudú mať dobre, že nebudú mať dostatočne dobrých kamarátov, dosť dobrého partnera, dosť dobré bývanie, dosť dobrú rodinu, dosť dobré oblečenie, dosť majetku, keď nebudú robiť to, čo im hlása nejaký horlivec v obleku. Lenže vy nikdy neviete, ako to ten človek má naozaj. Ako to má naozaj s peniazmi, majetkom, vzťahmi, kariérou, svedomím. Ako to má naozaj doma a v hlave. Koľko má dlhov, koľko zničených vzťahov a koľko tých fotiek z dovoleniek a áut je naozaj. A či si z 5 dňovej dovolenky pri mori, na ktorú si požičal, nedáva fotografie celý rok, aby ľuďom ukázal, ako sa má perfektne. A kto sa chce mať rovnako dobre, musí ísť robiť biznis k nemu. Do jeho štruktúry. Predávať nejaký produkt, ktorý ani on nevymyslel, ani nevyrobil, ani mu nedal meno, ani nevymyslel marketingový plán, ani dizajn manual, ani logo, ani know-how. A ani sám nevie, že ponúka sračky. Či už nekvalitné voňavky alebo slabé nevýhodné finančné produkty. Už sme tu takých ľudí mali dosť. A asi každý niekoho takého poznáme. A mnohí vieme, čo za tým je, ako to naozaj títo ľudia majú, koľko dlhov, koľko fake vzťahov a ako prebiehali tie gumovacie školenia a mítingy.

Česť výnimkám samozrejme.

Pin It on Pinterest

Share This