POSTREHY Z VIANOČNÝCH TRHOV

No, a je po vianočných trhoch. Ja sa na nich teším každý rok viac, než na Spišský trh, pretože mám rád Vianoce a zimu. A vianočný punč. Aj keď som ho tento rok vypil o hektolitre menej, než inokedy. Ochutnal som ale aj nejaký turbo horúci nápoj s Absinthom a celkom fajné to bolo. 😀 Prešiel som sa s pokojnou dušou, užil si svetielka, vône, pohľad na stánky, postretával známych. Hundrane, dudranie a kritizovanie som nechal doma, no je mi ľúto ľudí, ktorí ešte aj na vianočné trhy, kedy by sa mali uvoľniť a užiť si to s kamarátmi, partnermi či rodinou, sú zdutí a nasratí a rozoberajú opäť iba politiku, úrady, krivdy, zimnú údržbu. Všetko zle, zle, zle, zle. Pretože to sú všetko odborníci na sneženie, dážď, počasie, techniku a systém údržby. Iba, že by nie. Vedia, ako funguje mestský podnik a majú tak veľkú stratu pamäti, že zrazu velebia Brantner, ktorý to vraj robil lepšie. Ale nerobil!!! Ani z ďaleka nie a iba vyciciaval milióny z mesta.

Taktiež sa mi šmýkalo pod nohami a terén nebol ideálny, ale zameral som sa na to pekné a pozitívne. A taktiež platím dane, tiež tu bývam, tiež mi veľa veci vadí, no vidím aj to dobré. A máme tu mnoho dobrého. Ale videl som mnoho veselých ľudí, počul smiech, rozhovory, zvítania, prípitky, opilecké reči, okydané brady a vetrovky od langošov. A vlastne, bolo tam všetko to, čo som aj očakával. Gýč, biznis, uzimení trhovníci, skrátka všetko to, čo k trhom patrí. A neviem, či tam chodili nejakí hudobníci s ľudovými piesňami a koledami, ale nestretol som. Pretože minule áno a aj som sa zapojil do spevu. Aj keď to moje brumendo kvílenie má od spevu ďaleko. Ale zaspieval som si včera na sídlisku 😀

Každopádne, aj tento rok mi chýbali nejaké koledy na námestí, ktoré by hrali. Výzdoba je taká aká je a chápem, že to ináč vyzerá na najdlhšom námestí. Ináč, bohatšie by to možno vyzeralo na menšej ploche. Ale to nevadí. Taktiež som počul zaujímavý a podľa mňa dobrý názor, že tie malé stromčeky okolo radnice, ktoré každoročne zdobia škôlkari, by kľudne mohli byť aj umelé. Nemuselo by sa tak každoročne vyrúbať toľko malých stromčekov.

Snáď ste si tiež užili trhy a našli v sebe porozumenie, radosť, odpustenie, ohľaduplnosť a pocit spolupatričnosti.

Pin It on Pinterest

Share This