ZRUŠENIE HAZARDU V NAŠOM MESTE, STRACH O ŽIVOT A HNUSNÁ VYPOČÍTAVOSŤ

Majú sa v našom meste poslanci kvôli hlasovaniu báť o svoj život??? Majú kvôli tomu odchádzať zo zasadnutia alebo sa tam báť prísť?

Vyhrážanie a strach o seba, svoj život či o rodinu a takéto ovplyvňovanie hlasovania mestských poslancov je neprípustné. Aj akékoľvek podozrenie z takýchto praktík. Keď si otvoríte článok, nájdete tam link na zvukový záznam zo včerajšieho zastupiteľstva. Nájdite si bod o hazarde a vypočujte si posledný záznam pod menom primátora. Primátor sa vyjadril, že má pocit že sa tam v pozadí dejú nekalé veci. A počúvam to aj z iných strán. Aj pár poslancov s ktorými som sa o tom celom bavil, majú z toho celého zlý pocit. Takéto hlasovanie, ovplyvnené strachom, by vôbec nemalo byť právoplatné a hotovo. Alebo tu si fakt bude pár ľudí robiť čo chce? Už je tá doba preč.

Ak má pani poslankyňa strach alebo sa jej niekto vyhráža a cíti sa ohrozená, má to riešiť a nie odísť. Aj ona sa v zázname ozve. Je to trocha slabšie počuť, ale urobte si názor sami. Ideálne pustiť si to v tichosti alebo na sluchadlách. A dobre vieme, okolo akých ľudí sa toto celé točí.

Takto chcete aby sa tu rozhodovalo o veciach? Zo strachu???

Pustite si posledný záznam z bodu 10. VZN č. 3/2023 o podmienkach umiestňovania herní na území mesta Spišská Nová Ves

https://nahravkymsz.spisskanovaves.eu/zasadnutie_2023-04-27/HerSie/HerSieHtml5.html

Opäť snahy v našom meste zrušiť hazard? Mohlo by sa to tak po včerajšom zastupiteľstve zdať, no nie je tomu tak. Pretože páni poslanci hľadia inač na herne a inač na kasína. Pritom je to takmer to isté. Ale vieme, kto si tu robí kasíno a kvôli tomu nebude stratový. Naopak, získa. A vôbec nie je konflikt záujmov pri tom hlasovaní 😀

Takže dnes na zastupiteľstve poslanci hlasovali o obmedzeniach pre herne. No pre kasíno, ktoré sa tu stavia, to neplatí? Áno kasíno. Takže jedného oberieme o živobytie pod zámienkou, že ideme bojovať proti hazardu, no druhému urobíme herný monopol, lebo má kasíno. Takže sa mu do toho kasína zlejú všetky peniaze z herní. No to nie sú iba herne, ale aj tie bary a s tým súvisiace množstvo pracovných miest.

Kto si presne načasoval budovanie kasína v našom meste, tomu nebude vadiť, že možno príde o herne. Pretože zarobí na kasíne a ešte viac. Takže žiadny boj proti hazardu, pretože ľudia budú hrať aj online alebo v kasínach. A mesto príde o celkom pekné peniaze z herní.

A oháňať sa tým, že automaty ničia rodiny? A kasína nie? Aj alkohol, aj nevera, aj nedostatok komunikácie, aj drogy, aj domáce násilie, aj klamstvo ničí rodiny, aj nakup na splatky aj marnotratnosť v obchodoch ničí rodiny. Zaujímavé, že napríklad drogy na základných školách nevadia, však? Nikto z poslancov sa k tomu doteraz verejne nevyjadril.

OK, možno hazard ničí rodiny, keď je niekto zúfalý gambler, ale ani z ďaleka takí všetci, ktorí chodia hrať, nie sú. Tak ako nie každý, kto si vypije, je troska. Tak ako nie každý, kto si občas šňupne alebo zahúli, je narkoman.

Ale čo páni poslanci pre rodiny v našom meste robia? Aké aktivity? Koľko aktivít? Koľko komunitných akcií? Aké vyžitie pre rodiny s deťmi, aby mali rodičia s deťmi nejakú zábavu. A koľko toho robia po sídliskách??? Koľko napríklad urobil pre zblíženie rodín poslanec Cpin, Akram, Bednár …. ?

Keď podľa poslancov hazard ničí rodiny, koľko toho poslanci urobili v našom meste pre rodiny? Nie iba pár akcií pred voľbami a prechádzky po sídliskách, keď zbierali podpisy alebo rozdávali letáky. Ale rok, dva, tri, štyri, desať … Koľko toho zorganizovali z presvedčenia, ako ľudia? Nie ako poslanci. Keď prehlasujú že hazard ničí rodiny, tak mohli robiť niečo na utužovanie rodín. Aby sa mali kde stretávať, kde sa zabaviť, užiť si nejaké akcie a to aj na sídliskách. Alebo vy si pamätáte nejaké aktivity poslancov pre ľudí? Z presvedčenia a nie iba pred voľbami??? A nemyslím hromadné aktivity, na ktoré sa chodia poslanci priživiť. Dajte mi príklad jednej jedinej akcie, ktorú pre rodiny urobili z vlastnej iniciatívy. NIČ. A zo svojej pozície by mali. Keď sa tu oháňajú ničením rodín. A to je jedno, či sú to poslanci z jedného alebo druhého tábora. NIČ. A možno opäť sa budú obraňovať tým, že či si ja o sebe myslím, že iba ja tu niečo robím. Nemyslím si to. Robím iba to čo je v mojich silách, ako občan. NO ONI SÚ POSLANCI A ŽOBRALI O HLASY, PODPORU A DôVERU.

A chce niekto rušiť hazard? To by mal byť človek bez nerestí a zlozvykov, kto nemá vzorný vzťah a rodinu iba na plagátoch. Komu syn nedíluje. Kto nepodvádza ženu, pravidelne sa neožiera, nejazdí pod vplyvom alkoholu. Poznáte takého? Čo tak napríklad zrušiť krčmy a bary v blízkosti 200 metrov od škôl či kostolov? Veď v opilosti je najviac nehôd a násilia. Alebo, počuli ste niekedy, že by niekto nabúral kvôli tomu, že prehral v automatoch? Navyše, každý by sa mal slobodne rozhodnúť, čo chce robiť, v čom chce podnikať, či chce piť, či chce hrať…. . Nikto tam nikdy nebol dotiahnutý nasilu. Každý si uvedomuje, čo hazard dáva a čo berie. A keď chce niekto podnikať v herniach? Nech. Čo ďalšie sa bude obmedzovať alebo rušiť?

Opakujem ešte raz. Chcete zrušiť hazard? Tak všetko. KOMPLET. Nie iba tam, kde sa vám to hodí. Navyše, ľudia budú hrať aj tak, spôsob si nájdu. Rozdiel bude v tom, že mesto z toho nebude mať nič. A čo sa týka kasína? Tam sa chodia prehrávať trocha väčšie peniaze, než do herní. Ale samozrejme aj vyhrávať 😃Ale jasné, toto hazard nie je 😃

Pin It on Pinterest

Share This