Ďalší prešľap vedenia mesta

Ako to už v našom meste, za posledné roky vládnutia rovnako kúpených skupín býva zvykom, opäť došlo k zneužívaniu mestských financií. Tentokrát ide o zneužitie mestskej polície vedením mesta. Poďme si opísať situáciu.

Iste ste postrehli, že vzhľadom na vojnovú situáciu u našich susedov, k nám prichádza množstvo utečencov. O tom, ako mesto zlyhalo v organizácii a iniciovaní pomoci pre Ukrajinu som už spomínal na Facebooku. Takže, kraj pripravil (mal snahu) ubytovanie pre utečencov v ubytovni Limba, ktorá už asi 4 roky chátra prázdna. Všetku organizáciu však hodil na chudáka riaditeľa hotelovky a ten sa s tým musel popasovať v rámci jeho možností, za čo mu patrí vďaka. Super, treba ich niekde dočasne ubytovať. Boli tam teda poslaní utečenci, konkrétne autobus utečencov. Tým sa miesto ani samotné ubytovanie nepáčilo a požadovali návrat na hranice. Medzitým stihli zničiť závesy v izbe a urobiť neporiadok. Tak ako medzi Slovákmi, tak aj medzi Ukrajincami sú skupiny, ktoré sú, jednoducho povedané, neprispôsobivé a nevážia si pomoc. Na žiadosť utečencov teda mesto asi vôbec prvýkrát pomohlo utečencom a to tak, že zabezpečilo autobus, ktorý ich odviezol na hranice do Uble. Poviete si, že pekný počin vedenia.

Hmm, lenže do autobusu im vedenie mesta pribalilo aj párik našich odvážnych mestských policajtov. Áno, čítate dobre. Mesto poslalo dvoch policajtov v službe, pod zámienkou ochrany pred nervóznymi matkami s deťmi, previesť sa autobusom do Uble a naspäť. Presne takých mestských policajtov, ktorí nedokážu urobiť poriadok s hlučnou mládežou na sídlisku Západ a aj v iných častiach mesta. Takých policajtov, ktorí namiesto prevencie a dodržiavania poriadku v uliciach mesta, posielajú pokutovať parkovné na súkromnom parkovisku nemocnice. Pre zaujímavosť, mestský policajt nesmie vykonávať službu mimo katastrálneho územia mesta, tzn. jeho pracovné teritórium je ohraničené hranicami nášho mesta.

Vedenie týmto porušilo zákon o mestskej polícii a vyslalo za naše peniaze dvoch policajtov na hranice. Takže, ak by ste chceli v tom momente pomoc od mestskej polície na niektorom sídlisku, je dosť možné, že by ste od dispečera počuli naučenú formulku: “Ospravedlňujeme sa, je nedostatok policajtov v teréne, budete musieť čakať na najbližšiu voľnú hliadku.”

Na záver len dodám, ak by ste niekedy potrebovali osobnú ochranku, alebo vyhadzovačov do baru, alebo policajný sprievod, obráťte sa na naše vedenie mesta, to vám s radosťou a zadarmo poskytne službukonajúcich mestských policajtov 😉

(Zdroj: reprofoto – FB/Spišská Nová Ves)

Mimochodom, ja som stále nemal šťastie na zhliadnutie týchto 800 eurových bicykloch, vy áno? 🙂

Pin It on Pinterest

Share This