VŠETKO DOBRÉ V NOVOM ROKU 2018. NECH JE ZDRAVŠÍ, KRAJŠÍ A BOHATŠÍ , AKO PROGRAM RADNICE A ONESKORENÝ OHŇOSTROJ.

A je to. Mesto si splnilo svoju povinnosť a tak ako nie je obvyklé a zvyčajné v iných mestách a obciach, nepripravilo na Silvestra a polnočné oslavy nového roka nič. A vzhľadom k tomu, že sa pamätám na koncerty, vystúpenia, množstvo oslavujúcich ľudí, odpočítavanie polnoci a ohňostroj, tak mi je to ľúto ešte viac. Ale čo možno čakať po tom, ako predviedlo komédiu so stromčekom a výzdobou na Vianoce. Len ďalší nezáujem.

Prvého o piatej večer si však mesto predsa len uctilo Nový rok  programom bez štipky radosti, energie a nadšenia. Až som na malú chvíľu zabudol, aké je storočie. A neviem, či to ohňostroj zachránil. Ja osobne som sa cítil ako na pohrebe, zavŕšenom odchádzajúcimi ľuďmi od nízko strieľajúceho ohňostroja. Ale ok. Nebudem to rozpitvávať, aj keď ma to štve a určití ľudia by sa mali vzdať funkcií. Nie podhadzovať ľuďom kosti a milodary, ako žobrákom o pozornosť.

Aspoň, že vďaka žalostnému ozvučeniu nebolo počuť prázdne novoročné kecy v príhovore.

 

ALE K VECI.

Aj keď je pre poniektorých oslava nového roka klišé a novoročné predsavzatia sú nezmyslom, pre mnohých je to jedna z etáp života a pravidelná prežitosť na stanovenie si nových krátkodobých cieľov.

A tak, ako niekto potrebuje ku štartu výstrel z pištole, tak niekomu stačí ohňostroj a zvuk odletujúcej zatky z fľaše šampanského. Každopádne je to impulz a prajem všetkým do nového roka, aby Vám šlo všetko odruky a rokom 2018 pri dosahovaní cieľov prešli bez rozbitých kolien, zubov, hláv, okuliarov, áut, okien.
Samozrejme neohrozené zdravie, šťastie, príjem, dostatok príjemných pocitov, milovaných, milujúcich, motivujúcich ľudí okolo seba, hojnosť jedla, pitia, oblečenia, jemného dvojvrstvového toaletného papiera, alkoholu, steroidov, výherných tiketov, drog, kuriev. Všetkým sklamaným prajem obrátenie nového listu knihy života, smoliarom neúnavné pokúšanie životných možností, všetkým tým bláznom s hlasnou hudbou v aute prajem napriek trasúcim sa záclonám v okolitých bytoch veľa štastných kilometrov, posadnutým psíčkarom veľa použitých papierových sáčkov, bezohľadným dôchodcom prajem ešte dostatok úspešných nádychov, predajným ženám čo najmenej použití Vagicleanu, fajčiarom nevypučené oči od kašľa, nezodpovedným rodičom veľa rozprávkových kníh, narkomanom neviditeľné žily, ožranom ochrnutý ohryzok, zlým deťom veľké zadky pre remene a varechy, pedofilom zohavenie, násilníkom znetvorenie, tyranom utrýznenie. Proste každému to čo chce, čo by mohol mať a čo si zaslúži.
Autor článku: Miroslav Hnát

Pin It on Pinterest

Share This