KEĎ SA ĽUDIA VYSMIEVAJÚ A BAVIA NA NEŠŤASTÍ, TRAGÉDIACH, ÚMRTIACH

Jednou z ikon rokov 90. bol aj seriál Beverly Hills 90210 a mnohí sme na ňom vyrastali. Dokonca doteraz z pamäti vymenujem celý začiatok a všetkých dabingových hercov. Nedávno umrela herečka Shannen Doherty, ktorá hrala jednu z hlavých postáv – Brendu Walshovu. Bola dlhodobo chorá a už pri správach o jej zlom zdravotnom stave som si všímal rôzne reakcie, dokonca smajlíky. Tak ako som videl na viacerých spravodajských stránkach aj smajlíky od ľudí. A k tomu aj blbé komentáre. Je neuveriteľné, čo všetko dnes ľuďom príde smiešne. Veď si pozrite len stránku Matúša Gavláka a reakcie a komentáre poniektorých ľudí.

Ako môže byť niekomu smiešna nejaká tragédia, nehoda, smrť, nešťastie, choroba? Ono, mnohým to príde smiešne iba dovtedy, kým sa sami nedostanú do zlej situácie, alebo kým im nejaký sfetovaný kokot nezrazí a nezabije člena rodiny. To už by pre nich nebol celebritou a hosťom v podcastoch.

Alebo…

Poniektorí ľudia si myslia, že keď je niekto verejne známa osobnosť, celebrita, politik, tak tam nemusia byť slušní a môžu nadávať. OK, jedna vec je satira atď… ., druhá vec je niekomu priať nešťastie, smrť, alebo sa mu z toho vysmievať. Tak ako sa napríklad vysmievali poslancovi Hrnkovi, keď mu pri leteckom nešťastí umrela celá rodina. Čo je na tom smiešne? Ako by ste sa cítili, keby vám niekto umrel a príde sa vám vysmiať pol mesta? Bolo by to príjemné? Alebo keby ste ochoreli, ochrnuli, zhorel by vám dom, zrazili by vám dieťa, pobodali vás, zbili, prepadli, okradli…. . Alebo keby ste sa na festivale Pohode zranili vy, ktorí sa z toho smejete? Tiež by to bolo smiešne? Tiež by vás bavilo čítať prijebané prajné a vysmievačné komentáre z tohto nešťastia?

Pin It on Pinterest

Share This