ZRUŠENIE HAZARDU VS. DROGY NA ZÁKLADNÝCH ŠKOLÁCH

Je naozaj priorita zaoberať sa rušením hazardu v našom meste? Je toto dôležitejšie než riešenie drog na základných školách? Viete, aby ste si mohli zahrať v herni či kasíne, musíte mať minimálne 18 rokov, občiansky preukaz a nepoberať dávky, štipendiá atď… Ani kávu vám neurobia v tej herni bez toho. No k drogám sa deti dostanú v každom veku. A je smutné, keď som sa dozvedel, že na odvykačky kvôli drogám chodia aj žiaci základných škôl. Kvôli tvrdým drogám. Otázkou je, ako sa k tomu dostanú, prečo rodičia nekontrolujú na čo deti míňajú vreckové a odkiaľ deti majú xanax či kodeín, aby mohli popíjať Lean.

Aj ja som čo to okúsil, čo sa týka drog. Veď nech si dospelí robia čo chcú so svojim zdravím. Nech sa z fetu aj poserú, zoserú, zoštia. Ale deti, ktoré nemajú ešte ani občiansky preukaz? Nie je to priskoro? A policajti o tom vedia, no nerobia NIČ. Také tie naoko rázie a besedy sú zbytočné. Tam treba priniesť odstrašujúci príklad.

Poslanci riešia, koľko metrov od škôl môžu byť herne. No drogy priamo na školách im očividne nevadia. Pritom, do herní zvonku nevidieť a deti tam nepustia. Navyše, z hazardu má mesto celkom dosť peňazí. Ale asi máme fakt dostatok, tak si môžeme dovoliť oželieť 200 tisíc.

Pin It on Pinterest

Share This