Fanúšikov na fejsbúku majú aj politické strany

Počet fanúšikov na sociálnej sieti Facebook z politických strán má najviac opozičná SaS. Začiatkom roka mala strana viac ako 121 tisíc fanúšikov a sympatizantov strany. Za liberálmi nasleduje na druhom mieste ĽSNS (78 tisíc) a tretie miesto patrí hnutiu Sme rodina Borisa Kollára (60 tisíc).

Na štvrtej priečke sa umiestnilo OĽaNO-NOVA (49 tisíc), nasledujú Smer-SD, SNS a Most-Híd a mimoparlamentné KDH (10 tisíc). Všetky politické strany aj ich lídrov však výrazne prevyšuje prezident SR Andrej Kiska, ktorý má na sociálnej sieti 239.302 fanúšikov.

Strany vidia aktivitu na sociálnej sieti ako dôležitý spôsob komunikácie s voličmi. Cez fejsbúk tlmočia politické názory, ako výhodu vnímajú okamžitú spätnú väzbu cez komentáre a správy. Cez správy a statusy komunikujú denne, pričom využívajú najmä sponzorované odkazy, ktoré pomáhajú zvyšovať napr. čítanosť blogov. Sponzorované odkazy sa používajú hlavne pri témach, ktoré sú mimoriadne dôležité.

Sociálne siete sa považujú za jedno z najsledovanejších médií či komunikačných prostriedkov súčasnosti. Okrem rýchlosti podávania informácií sociálne siete umožňujú úzky kontakt s ľuďmi.

Pin It on Pinterest

Share This