STANO FORGÁČ: Mladý človek, ktorý vzdeláva, trénuje, pomáha

Vraj sú mladí ľudia neskúsení, nepripravení, neschopní a nie sú prínosom pre spoločnosť. Že im chýba zrelosť a reálny pohľad na svet. Je to ale naozaj tak?

Stano Forgáč úspešne vedie obľúbenú Orient akadémiu v Spišskej Novej Vsi a to aj bez šedín a vysokého veku. Je to mladý chlapec, so záľubou v bojových umeniach, športe, filozofii a práve Orient akadémia mu dáva priestor na sebarealizáciu a možnosť pracovať naplno, dennodenne sa venovať iným ľuďom a pestovať v nich vzťah k zdraviu, športu, pohybu, pokore, ale aj potrebu sebaobrany. Popri tom mu táto škola dala do života množstvo priateľov a dokonca aj budúcu manželku, životné skúsenosti a rozhľad, ktorý nesúvisí iba s cvičením.

Začiatky školy neboli ľahké, boli plné stresu a otázok, ako si vybudovať stálu a úspešnú pozíciu. To sa nakoniec podarilo a škola sa teší obľube detí, i dospelých. Stano sa taktiež neustále vzdeláva a zdokonaľuje, navštevuje mnohé semináre, školenia a kurzy a posúva sa ďalej, aby svoje znalosti, zručnosti a skúsenosti mohol predať svojim žiakom.

Samozrejme že viesť takýto projekt prináša aj nedostatok času na iné veci v živote. Vstávať dennodenne skoro ráno a končiť neskoro večer je možno unavujúce, no ako sa hovorí, v zdravom tele zdravý duch, dostatok energie, elánu a odhodlania. A všetko to prináša nefalšovaný pocit naplnenia.

V prípade záujmu sledujte fb Orient akadémia, alebo webovú stránku a dozviete sa o kompletnej ponuke a plánoch školy.

Stanovi prajem veľa síl a úspechov a to taktiež aj na ceste, ktorou sa rozhodol svoje nápady a riešenia hlavne pre šport a mládež prezentovať širšej verejnosti prostredníctvom politickej angažovanosti. Pretože iba tak sa dá byť vypočutý a braný vážne.

Pin It on Pinterest

Share This