Čítanie pre dospelých: Dobrá nálada sa dá navodiť aj riekankami

Dostalo sa mi do rúk prvé vydanie Riekanok pre rodičov neposlušných detí v knižnej podobe. Lokálny autor, môj kamarát Miro si trochu uľavil a s nadhľadom opísal situácie a denné trampoty rodičov a ich detí. A nielen to. V knižôčke som našiel opisy mamičiek pri prebaľovaní, tatkovia páchnuci slivovicou, spiace kakajúce a cikajúce detičky, zvieratká v rýmoch. Miro použil a pretvoril už niektoré známe básničky a riekanky. S dávkou jemného vulgarizmu a irónie sa snaží priblížiť život dospelákov a ich ratolestí s nadhľadom a zábavnou formou. Kniha nemá za účel uraziť čitateľa, práve naopak nastavuje mu zrkadlo svojským štýlom autora, ktorý je tým známy, že si servítku pred ústa nedáva.

Riekanky pre rodičov neposlušných detí vám zlepšia náladu. Určite sa v nej nájde každý z nás v situácii, ktorá sa odohráva v našich životoch pri bežných situáciách v domácnosti aj mimo nej.

Najviac sa mi páči táto básnička:

Visel macík smutne za uško,

boľavo sa držal za bruško,

a z labiek držiacich ranu,

viseli črevá z molitanu.

Hneď som si vybavil detské hry s plyšovými hračkami, ktoré v detstve neobišli nikoho z nás. Miro to podal neposlušným spôsobom a takto si môžete na 65-tich stranách nájsť tu svoju riekanku.

Knihu si môžete objednať na tomto linku:

Hnát Miroslav – Riekanky pre rodičov neposlušných detí

Pin It on Pinterest

Share This