Osobný blog: Emigrantka z Ruska vyhráva pre Slovensko medaily

Tak ma zneste pod čiernu zem. Chlieb lacnejší aj tak nebude. Nechcem sa tu rozpisovať o príčinách emigrácie. Nechcem to vedieť. Skôr ponúkam môj nefalošný a nepokrytecký postoj k tejto téme.

Zase budem reagovať na predavačov emócií. Tentoraz tých politických. Emigrant je osoba, ktorá má vôľu sa zdržovať mimo svojej krajiny pôvodu z rôznych dôvodov ako zlá ekonomická situácia, zmena politického režimu, konflikty, vojny, diskriminácia.

Nasťa Kuzmina je pôvodom ruský občan. Nejdem sa v tom vŕtať, prečo sem prišla. Ja ju považujem za športového emigranta, ktorý nedostal príležitosť reprezentovať svoju krajinu a tak si vybrala žiť život, aj ten športový, pod značkou inej krajiny. A robí to najlepšie ako vie. Neviem či som na to hrdý, no medaila vždy poteší.

Teraz sa pozrime na Srbov a Ukrajincov, ktorí chcú pracovať v našej krajine z ekonomických dôvodov. Nezamestnanosť je historicky najnižšia. Nepracujú už len rómske matky a ľudia v exekúcii, aspoň tak sa to hovorí a píše v médiách. Slovensko je montážna dieľňa. Tak sa na to pozerám laicky. Ak nie je náš pracovný trh schopný zohnať montážnikov z radov občanov a chceme udržať ekonomické ciele krajiny, my tých emigrantov potrebujeme. Bodka. Medaily síce nevyhrajú, ale pomôžu udržať našu ekonomiku v raste a uspokoja dopyt po pracovnej sile.

Sme falošný a pokrytecký národ. Na jednej strane tu vyťahujeme migrantskú kartu pred voľbami. Strašíme ľudí pred náboženským atentátom. Na druhej strane nám emigrantská medaila nevadí. Miešam hrušky s jablkami? Vôbec nie, princíp je ten istý. A to som sem nezapojil farbu pleti. Nechcem rozpútať etnické vášne. Som realitný maklér a vidím v praxi aký máme problém prijať medzi seba, bielu komunitu, rómsku rodinu. Oheň na streche. Sme rasistický pokrytecký národ, no na kameru vám to nikto neprizná. Kto neverí, tu je reportáž. Ale to som už odbočil od témy blogu, no svoj názor som dúfam, ako vždy, povrchne a jednoducho napísal.

V zásade nemám problém, aby nás emigranti reprezentovali na medzinárodných akciách a podujatiach. V zásade nemám problém, aby naša krajina prijala potrebných pracovníkov z tretích krajín. Bez ohľadu na krajinu pôvodu, farbu pleti, náboženstva. V zásade som solidárny voči kontrolovanej emigrácii.

Pin It on Pinterest

Share This