VIANOCE S PRIATEĽMI. VYUŽITE TOTO OBDOBIE A POVEDZTE IM, ŽE VÁM NA NICH ZÁLEŽÍ.

Vianoce máme zafixované, ako rodinné sviatky. Rodina je v tomto období veľmi dôležitá a samozrejme nie len vtedy. Okrem rodinných vzťahov je však dôležité aj priateľstvo.

Priatelia sú naše nápomocné osoby. Žije sa s nimi ľahšie, veselšie a naplnenejšie. Povzbudzujú nás, podporujú a nabíjajú potrebnou životnou energiou. To isté by mali čerpať oni od nás. V tom spočíva sila a dôležitosť priateľstva.

Vianoce sú vhodným, kúzelným a silným obdobím na to, aby ste svojim blízkym a priateľom ukázali, že si ich vážite, že nie sú vo vašom živote samozrejmosťou a že o nich stojíte. Atmosféra Vianoc umocňuje každú pozornosť, vyznanie, poďakovanie, ale aj odpustenie.

Skvelým vyjadrením blízkosti a náklonnosti sú chvíle strávené príjemnou prechádzkou, či posedením pri chutnom jedle, alebo pití, v peknom prostredí a hlavne v štedrej atmosfére Vianoc. Štedrosť je v tomto období veľmi dôležitá a intenzita emócií je v tento čas omnoho silnejšia. Využite to na osobné stretnutia a strávený čas s priateľmi. Môžete sa tak spolu potešiť, porozprávať, zaspomínať, posedieť pri varenom víne a vnímať tú atmosféru spolu. Oceníte to viac, ako hromadné posielanie vianočných textových správ a označovanie v statusoch a na obrázkoch s vianočnou tematikou. Stojíte si predsa za viac, ako za pár klikou myšou a úderov do klávesnice.

Štedrosť a darčeky k Vianociam samozrejme patria. Obdarovať jeden druhého. To nadšenie, radosť, očakávanie a napätie pri rozbaľovaní. A vôbec nejde o veľkosť, či hodnotu darčeka. Predovšetkým ide o atmosféru, symbol a myšlienku, s akou bol balíček odovzdaný. A keďže energia dávania je silnejšia ako energia prijímania, tak aj vám urobí dobre, ak niekoho obdarujete. Bez porovnávania a kalkulovania, či náhodou niekto nemá darček väčší, alebo drahší.

Nezabúdajte, že všetko to, čo v tomto období poviete, alebo urobíte,  bude emotívnejšie a vnímané citlivejšie. Preto tento čas dobre využite. Či už ide o vyznania, pochvaly, poďakovania, ale aj o odpustenia a zmierenia.

Ak máte svojich kamarátov ďaleko, tak im aspoň zatelefonujte a prehoďte spolu pár slov. Poďakujte im a prejavte, že vám na vašom priateľstve záleží. A že si ho vážite.

Autor článku: Miroslav Hnát

Pin It on Pinterest

Share This