POMALY SA TRHÁ VRECE S BLESKOVÝMI POLITIKMI. PRED VOĽBAMI JE KAŽDÝ OCHOTNÝ

Je úsmevné sledovať, ako sa vždy pár mesiacov pred voľbami vynoria politickí kandidáti, o ktorých predtým nebolo počuť. Minimálne v súvislosti s politikou nie. Zrazu si lámu hlavy nad sloganmi a heslami, aby čo najviac vyjadrili v stručnosti klamstvo a zakryli svoju ľahostajnosť.  Zo svojich sociálnych sieti, alebo stránok, ktoré dlhodobo zanedbávali zrazu útočia príspevkami, videami, fotkami, článkami a presviedčajú ľudí, ako veľmi ich chcú reprezentovať a zastupovať a hrajú sa na kasanie rukávov, aby ukázali, že sa neboja roboty. Omieľajú tradične obľúbené témy a problémy, ako cesty, chodníky, čistotu, no je to vždy len na chvíľu. Škeria sa z plagátov a letákov a opäť v inom kabáte.

Mnohí z kandidátov si myslia, že ak niečo dokázali v nejakej oblasti, alebo majú úspechy napríklad v športe, že to stačí k tomu, aby sa mohli politicky angažovať. Chýbajú im však elementárne znalosti, schopnosti a zručnosti k tomu, aby mohli robiť politiku. Majú svoje nápomocné osoby, ktoré im posluhujú a vyzvedajú pre nich v očakávaní, že po voľbách sa im újdu nejaké omrvinky. Bohužiaľ tieto osoby hrajú na všetky strany a ich zákernú obratnosť by im závidela každá krysa.

Poniektorí sa niečomu venovali, alebo venujú a dosiahli malých úspechov a známosť u ľudí, no nemyslím si, že to stačí k tomu, aby sa z nich niekto snažil vymodelovať budúceho primátora. Najmä ak im chýbajú elementárne znalosti toho, čomu by sa chceli venovať a čím by mohli vo svojej funkcii prispieť.

Je chvíľu pred voľbami, ktoré možno ľudí až tak nezaujímajú, no je komické sledovať, ako zrazu začali poniektorí kandidáti vyvíjať úsilie a snahu o pozornosť ľudí, napriek tomu, že predtým pre ľudí neurobili absolútne nič. Ani maličkosť, ktorá by bola v ich moci bez financovania tretích osôb. Proste sa  len zrazu pretrhlo vrece s prázdnou ochotou pomáhať, načúvať, riešiť, hľadať, odpovedať. A zaujímavé, že ide v zásade o členov štandardných politických strán.

Obzvlášť nehorázne mi príde, ak sa niekto driape po funkciách v športe a zrazu si myslí, že pozná problémy bežných ľudí a má čo povedať do politiky, pretože si myslím, že naháňanie puku, alebo aportovanie lopty nie sú podstatné problémy regiónu. Hlavne ak sú to ľudia, ktorí sa vysmievali tým, ktorí sa o niečo v našom regióne snažia, majú otvorené obchody a podniky v našom meste a okolí. Dušovali sa, že by tu v živote nikdy nič neotvorili, ani nepodnikali, pretože je to tu všetko nanič a zrazu kandidujú za tento kraj. Ospevovali zahraničie, snažili sa tam márne urobiť dieru do sveta a vrátili sa s dlhými nosmi domov, kde zrazu chcú pomáhať. Pokrytecké.

A tí, ktorí už svoje miestečko majú a pravidelne menežujú rozpočet po tri roky s minimálnym využitím peňazí, aby prevažnú časť mohli použiť vo volebnom roku na svoje kampane a falošnú ochotu pomôcť, rekonštruovať, stavať, budovať, by sa mali hanbiť. Uplatiť ľudí ihriskami a opravou pár metrov chodníkov? Fuj.

Autor článku: Miroslav Hnát

 

Pin It on Pinterest

Share This