Admiral Café NEO ZONA. JEDEN Z DIVOV MESTA.

Milovaná aj nenávidená. Návštevovaná i zatracovaná. Aj taká je Admiral Café NEO ZONA.

Prevádzkovatelia kaviarne stavili na dobrú lokalitu a vyhrali. K dokonalosti im už chýba len tanečný parket, portýr, červený koberec a polonahé hostesky. A ľudia tam chodia stále, či je víkend, alebo pracovný deň. Posedieť s kamarátmi, obchodnými partnermi, partnerkami, užiť si rande, alkohol, miešané drinky, alebo sa aspoň na chvíľu zastaviť na niečo dobré po nákupe, tréningu, či počas tiahnutia na centrum mesta.

Tvárou podniku sú moderné priestory a zariadenie, miešané nápoje, energická a svieža obsluha, Zuzkin úsmev, Paliho traky, veľké parkovisko a mestské legendy – stálice, ktoré tam nájdete každý deň. Ďalšou výhodou je nepretržitá otváracia doba a možnosť biť sa po hlave po utratení peňazí v automatoch, pretože dôležitou súčasťou podniku je aj herňa. Cez veľké, sklenené vchodové dvere je zase možnosť už z diaľky vidieť prichádzajúcich hostí a tak tí, ktorí niekomu dlžia, majú na niekoho ťažké srdce, alebo z niekoho  strach, môžu včas utiecť zadným vchodom.

Ľudia často kritizujú kaviareň kvôli klientele, ktorá podnik navštevuje, pretože im vadí, ak niekto chce byť obdivovaný, rozprávať o svojich kšeftoch, či sexuálnych dobrodružstvách, ukázať umelé prsia, pery, nechty, nový účes, oblečenie, telefón, peňaženku, z ktorej trčia bankovky, ako šalát z burgeru. Ale v skutočnosti im to môže byť jedno, pretože tam chodia tiež. Napriek tomu, že im vadia namyslení, egoistickí, povrchní, sexistickí, pózerskí, chválenkárski, či majetní ľudia a tzv. Ulička hanby, ako mnohí nazývajú uličku od vstupných dverí k baru. Treba totiž vydržať uprené pohľady, akoby ste šli po móle nahí.  Je to ale každého vec, ako sa prejavuje, správa a čo má, alebo nemá. Každopádne, títo ľudia nepatria do špinavej, všivavej, smradľavej krčmy, plnej starých ožranov a s ťažkou, zrniacou, čiernobielou televíziou na stene. Všetkým tým ľuďom, ktorých mnohí nenávidia, ľuďom na úrovni, upraveným a čistým, umelým, hlučným, afektovaným, silikónovým, bohatým, chválenkárskym, dlžiacim, ale zároveň neškodným, zábavným, slušným, upraveným, pohľadným, komunikatívnym, vzdelaným a so správnymi hygienickými návykmi pristane práve NEO ZONA. A cítia sa tam dobre. A ja tiež.

Každopádne, osobne si myslím, že NEO ZONA tu bude ešte veľmi dlho a bude sa tešiť neustálej návštevnosti. Napriek zatracovaniu, zatrpknutosti a frustrácii poniektorých.

Autor článku: Miroslav Hnát

 

Pin It on Pinterest

Share This