NEHANBITE SA ZA SVOJU PRÁCU. VŠETCI STE POTREBNÍ!

Nehanbite sa za svoju prácu. Všetci ste potrební a sú nehorázne všetky tie “motivačné” videá, prednášky a citáty, ktoré sa valia z každej strany. Všetky tie smiešne postavičky v oblekoch, ktoré sa snažia zhodiť a zosmiešniť pracujúcich ľudí s tým, že majú na viac. Čo je to “viac”?

A títo ľudia, ktorým je to venované, sú z toho tak zdeptaní, že sa hanbia za seba, svoju prácu, partnera, rodinu, kamarátov, auto, bývanie, koníčky, záujmy. Myslia si, že všetko čo majú, je nedostatočné, horšie, nepekné, nezaujímavé. Majú pocit, že zlyhali. Že nestoja za nič. Že sú horší.  Pretože to sa im snažia nahovoriť všetci tí motivátori, ktorí im tlačia do hláv, že majú na viac a že je úbohé byť zamestnancom a pracovať. Že sú neúspešní a mali by sa radšej osamostatniť. Z každého vraj môže byť boss. Nemali by sa ale títo ľudia povzbudiť a pochváliť za to, čo robia? Pretože každú prácu musí niekto vykonávať a každá je rovnako dôležitá. Všetky profesie majú rovnakú hodnotu a dôležitosť. Upratovačky, smetiari, traktoristi, pracovníci vo fabrikách a na stavbách, predavačky, čašníci atď … .

Predstavte si, keby tieto profesie nemal kto robiť. Keby uverili tomu, že sú zbytoční a k ničomu, nechali všetko tak a zo dňa na deň by sa začali snažiť zapojiť do rôznych biznisov a pochybných systémov, pretože každý má vraj “na viac”, ako na to, čo robí. Ako by to vyzeralo? Kto by tým pokryteckým individuám vyrábal autá, staval domy, cesty atď … ? A komu by boli bossovia, keby bol každý boss a biznismen? A úplne najväčšia nehoráznosť je, keď tieto “rady” im do života nedávajú ľudia, ktorí to dosiahli prácou, ale tí, ktorí zbohatli v lotériach, v dedičskom konaní, pôžičkami z banky, alebo majú za sebou nejakú jednu životnú tragédiu, či zdravotné postihnutie a myslia si, že ich kvôli tomu treba uznávať a rešpektovať, pretože vedia čo je život.

Ľudia, buďte hrdí na svoju prácu, remeslo, profesiu. Za prácu sa hanbiť netreba. Každá je dôležitá a rovnako potrebná. Neverte profesionálnym motivátorom a “biznismenom” z obrazoviek, finančných inštitúcií, multilevelov atď … . Poznám ich dôverne niekoľko, v rôznych topmanažmentoch a podobne. Mnohí sa majú tak “super”, že im banky nepožičajú už ani cent. Sú chorí, utrápení, osamelí a energiu nasávajú tým, že zhadzujú a degradujú ľudí, ktorí poctivo pracujú a držia sa remesla, alebo zamestnania. Lesk, sláva, mudrovanie, bohato a bezstarostne sa tváriace videá na socialnych sieťach, s úmyslom vydobyť si u ľudí obdiv a závisť, založené na požičaných peniazoch, klamstve a nafúknutej bubline, je úbohosť.
Samozrejme česť výnimkám.

Nehanbite sa za prácu. Ste dôležití všetci, nech robíte čokoľvek.

Autor článku: Miroslav Hnát

Pin It on Pinterest

Share This