Taký je život na sociálnej sieti. Čo čítate, komentujete, zdieľate, lajkujete, podporujete!!!

Popri tom písaní článkov si zároveň všímam, čo sa väčšine ľudí páči a čo nie. Aké témy, obrazy, posolstvo, hodnoty. A som sklamaný a zhrozený zároveň.

Chcem vám povedať – NEZASLÚŽITE SI PEKNÉ ZAOBCHÁDZANIE, ANI ĽÚTOSŤ, ANI NÁDEJ, ANI POZORNOSŤ, ANI ODPUSTENIE, ANI VYPOČUTIE, ANI UMENIE, ANI KRÁSNO!!!

Áno, poväčšine máte radi články, týkajúce sa kritiky spoločnosti a zrkadla nastaveného dnešnej dobe. A je zaujímavé, že tí, ktorých sa tieto kritické texty najviac týkajú, uznanlivo pritakávajú a súhlasia.

Vážne témy, alebo texty o rodine, láske, porozumení sa prehliadajú, pretože tam nie je ani jedna kontroverzná veta, alebo nič na pobavenie. Možno by napríklad viac ľudí prečítalo článok na Deň detí, keby som doňho zakomponoval pár viet o pedofiloch, zneužívajúcich deti na schodiskách, ihriskách, vo výťahoch  a detailne to popísal … .

Je to všetko na pobavenie. Keď sledujem štatistiky  všetkych blogov.

Žasnem aj z poniektorých reakcií a komentárov. Čo sa obdivuje, čo sa vyťahuje z kontextu, čo je najviac zaujímavé a akí ti ľudia vôbec sú.

Keď ma tie najväčšie radodajky zastavujú a chvália za kritiku kuriev a miestnych zlatokopiek.

Keď tie najväčšie cundry krútia hlavami a pohoršujú sa nad tým, ako môže žena len tak s niekym vliezť do postele, bez lásky a len kvôli peniazom a lesku. Tvária sa ako nepoškvrnené panny, ktoré čakajú na toho pravého, no kratší by bol menný zoznam tých, ktorí ešte ich vagínu neokúsili.

Keď sa  to najväčšie morálne a intelektuálne bahno oháňa akademickými titulmi a skutkami.

Keď ma chlapci uznanlivo tľapkajú po pleci, ako som to natrel zbohatlíkom a synom bohatých rodičov a doma majú porozbíjané zrkadlá.

Keď z úžerníkov a ojebávakov sú celebrity, ktorým sa treba klaňať a z riti im trčia topánky ich pseudokamarátov.

Keď hlupane drepujú v bare na záchode, aby mali navreté zadky až po ľadviny a snažia sa zaujať rozumom kuracích rozmerov.

Keď sa atrapy žien zdobia umelými cickami a napichanými perami a sťažujú sa, že ich okolie berie len ako kusy mäsa.

Keď chcete lásku, no to slovo je vám trápne vysloviť. Túžite po tom, byť milovaní, no slovo „milujem“ sa vám zasekáva v papuliach, chcete ho vysloviť čo najrýchlejšie a nedokážete pri ňom správne artikulovať.

Keď skazené individuá kritizujú skazenú mládež.

Keď  niekto lajkuje dobré jedlo, fotí si rańajky, obed, aj večeru a pritom im smrdia prsty od zvratkov a tričká sa im trhajú na odstávajúcich rebrách.

Keď začiatky a konce kamarátstiev závisia od požičiavania peňazí a neschopnosti splatiť svoje dlhy.

Keď chcete vernosť a úprimnosť, no klamete a jebete ako šijacé stroje slizkými ihlami do špinavých handier.

Keď sa navzájom nazývate dobrými kamarátmi, no dúfate, že nedôjde k situácii, pri ktorej by ste museli byť nápomocní, alebo potrební vo chvíli, ktorá si vyžaduje prítomnosť kamaráta. Ste nepozorní a neochotní. Jebete si navzájom frajerky, ktorým to nevadí.

Keď chcete objednávať každému drink, no od spotených dlaní vám smrdia prázdne vrecká nohavíc zo sekáču.

 

Možno nie som lepší, ani horší, ale priznám si, kto nie som.

 

 

Sú chvíle, keď som tak nasratý, že mám chuť zverejniť menný zoznam všetkých feťákov, dílerov, podvodníkov, klamárov, ožranských rodičov týrajúcich svoje deti, kuriev, dievčat odfotených v ponuke zahraničných bordelov, úplatkárskych policajtov, dphčkárov, šéfov odmietajúcich zaplatiť svojim zamestnancom načas, alebo vôbec, steroiďákov a priekupníkov so steroidmi, a taktiež všetky páry, ktoré si myslia, že majú krásny vzťah, dávajú si pekné komenty, priania, fotky atď … . no nikto im nepovie, že ich partner nie je až taký čistý, úprimný a verný. Mám chuť ozrejmiť nič nevediacim ľuďom, ako to tu chodí s kvalitou, verejným obstarávaním, politikou, súťažami, hlavami mesta, podpisovaním a schvaľovaním zmluv. Ako je to s hygienou a skladovaním potravín v obchodoch a reštauráciách. A veľa ďalšieho …… . A nech ma za to kľudne všetci prenásledujú.

 

 

 

Taký je život na sociálnej sieti. Zdieľať vtipné obrázky, videá a myšlienky. Hlásiť sa k múdrym citátom. Zabávať sa, nerobiť si starosti, prehliadať vážne témy, ktoré majú pevný základ, a holdovať konšpiračným dohadom, sledovať sexistické, primitívne, prízemné stránky, čierny, absurdný humor. Byť ľahostajný k voľbám, politike, moci, dianiu vo svete, budúcnosti.  Namiesto toho naháňať škandály, kuriozity, podivnosti, zarážajúce a šokujúce správy.

Keď vidím, aké texty a pásáže nie len mojich článkov sa ľuďom páčia, tak mi je na zvracanie. Tie najzvrhlejšie a zároveń najpravdivejšie opisy ich samých. Prízemnosť a ľahostajnosť.

 

Našinci nepodporia tunajších a známych ľudí zo svojho okolia. Kamarátov, ktorí sa snažia niečomu venovať, niečo zmeniť, zlepšiť, alebo si zarábajú svojou šikovnosťou a talentom. Radšej podporia niekoho cudzieho, aby sa náhodou niekto z ich okolia nemal lepšie, ako oni.

Nedáva sa šanca mladým a novým talentom a pritom tu máme kopu nadaných maliarov, spevákov, tanečníkov, spisovateľov a iných umelcov a osobností z rôznych oblastí verejného života. Radšej sa podporujú cudzie kultúry, ako náš folklór, záujmy, ideály. Radšej prijebané novodobé výroky na chvíľu slávnych ľudí, ako staré pravdy našich predkov.

Radšej holdovať bezcitnosti, sexu, násiliu, povrchnosti, ako hodnotám cítiaceho a mysliaceho človeka, pritom všetci tí, ktorí toho toľko narozprávajú o sexe a o rôznych oplzlostiach, najviac túžia po láske, porozumení, zázemí, ale nedajú to najavo, pretože si myslia, že je to prejav slabosti. A ani sa nedivím, že si to pri takejto spoločnosti myslia.

 

NIKDY SA S TÝM NEZMIERIM

 

PS: ďakujem všetkým výnimkám, ktorých je našťastie dostatok. SOM RÁD, ŽE TU STE.

Ďakujem za Vašu priazeň.

Miro.

Pin It on Pinterest

Share This