Jednoduchá práca z domu: Zarábaj peniaze ako tipér poradcu

Koľkí z nás sa už zamýšľali ako si privyrobiť popri súčasnom zamestnaní. Občasná odmena môže byť pre vás ideálnym doplnením rodinného alebo osobného rozpočtu. Jednou z možností ako si jednoducho privyrobiť je pôsobiť ako tipér pre realitného alebo hypotekárneho poradcu. Práca, ktorú zvládnete aj z pohodlia domova.

Kto je tipér

Tipér má kontakt na osobu, ktorá potrebuje službu. Sprostredkuje prvý kontakt medzi sprostredkovateľom a potencionálnym klientom. Odporúča služby konkrétneho sprostredkovateľa. Ide o príležitostný obchodný vzťah, alebo sa tipér venuje svojej činnosti aktívne a vstupuje tak na trh svojou proaktívnou činnosťou. Tipérom môže byť ktokoľvek, fyzická osoba, ale aj obchodné spoločnosti, notár, advokát. Tipér využíva svoje kontakty a informácie, ktoré následne posúva sprostredkovateľovi.

Podmienky spolupráce

Tipér priamo sprostredkuje kontakt na niekoho, kto predáva nehnuteľnosť, kupuje nehnuteľnosť, potrebuje vybaviť hypotéku alebo iný typ úveru, poprípade hľadá poistenie. V praxi sa považuje za tip priame odporúčanie služieb s následným uzatvorením obchodu. Uzatvorením obchodu sa rozumie podpísanie zmlúv a dohôd, ktoré sú predmetom sprostredkovania. V realitách ide o kúpnu zmluvu, pri hypotéke to je zase zmluva o úvere. Až po splnení týchto úkonov má nárok na odmenu.

Koľko si zarobíte ako tipér

Všetko je vec dohody. Podmienky spolupráce si môžete dohodnúť ústne, mailom alebo podpisom tipérskej zmluvy. Tipérska odmena sa pohybuje od 50 eur, no môže byť aj podstatne vyššia. Závisí od objemu sprostredkovaného obchodu. Niekedy si za tip zarobíte aj 130 eur, čo už je zaujímavá položka. Niektorí sprostredkovatelia vyplácajú určitú čiastku aj vopred, len za poskytnutie kontaktu s tým, že zvyšok sa doplatí po uzavretí obchodného prípadu.

Ako tipér si musíte uvedomiť, že nestačí len poznať niekoho, kto potrebuje predať byt alebo dom. Musíte službu odporúčať tak, že sprostredkovateľ si pri prvom kontakte dohodne stretnutie. V žiadnom prípade nepoužívajte verejné databázy, inzertné portály. Osoba, ktorú odporúčate musí vedieť o maklérovi, ktorý ju potom kontaktuje za účelom dohodnutia spolupráce.

Chceš sa stať tipérom a zarábať na kontaktoch? Vieš o niekom kto predáva nehnuteľnosť alebo potrebuje úver? Tak potom neváhaj a získaj odmenu, autor tohto článku hľadá tipérov, kontakt nájdeš pod článkom.

Autor článku:

Marcel Franko – realitný a hypotekárny poradca | +421 949 129 656 | franko@everestreality.sk

Pin It on Pinterest

Share This