Získajte hypotéku, ktorá vám najviac vyhovuje

Rozpoznať najvýhodnejšiu ponuku bánk na trhu s hypotékami nie je vôbec jednoduché. Do úvahy je potrebné zobrať parametre, ktoré vám reklama v televízii nepovie.

Pre väčšinu ľudí je získanie najnižšieho úroku hlavným cieľom. Na získanie najnižšieho úroku však môže od vás banka požadovať využitie doplnkových služieb. V mnohých prípadoch postačuje na získanie minimálnej sadzby otvorenie účtu. Prax ukazuje, že banka núti ľuďom kreditné karty, alebo pravidelné sporenie. Tento vynútený predaj slúži najmä na plnenie obchodných plánov, preto si musíte uvedomiť, že najnižší úrok nie je pre každého.

Parametre, ktoré sa oplatí porovnať pri výbere hypotéky sú najmä mesačná splátka, poplatok za vedenie úverového účtu, podmienky na získanie bezplatného osobného účtu, poplatok za schválenie hypotéky, podmienky na získanie úrokovej sadzby, náklady ktoré vám preplatí banka ako sú napríklad znalecký posudok, alebo poplatok za vklad záložného práva do katastra.

V každej banke si nájdete pozitívne, ale aj negatívne dodatočné podmienky. Zistiť, ktorá z bánk je pre vás najvýhodnejšia je vašou úlohou. Porovnávajte parametre, ktoré vašu hypotéku môžu predražiť, alebo naopak zlacniť.

Pri výbere hypotéky odporúčam vypracovať prehľad hypoték z viacerých bánk, kde okrem úrokov vysledujete aj ďalšie parametre. Zjednoduší vám to výber. Dobrým sprievodcom a pomocníkom vám môže byť aj sprostredkovateľ – hypotekárny poradca, ktorý vám pomôže získať hypotéku, ktorá vám najviac vyhovuje.

Autor článku:

Marcel Franko – realitný a hypotekárny poradca | +421 949 129 656 | franko@everestreality.sk

Pin It on Pinterest

Share This