Realitné kancelárie NEVOLAŤ ! Len vážni záujemcovia

RK nevolať! RK nie! Nie RK! Realitné kancelárie nekontaktovať! Realitky len s konkrétnym klientom! A s ďalšími podobnými slovnými spojeniami sa môžete dostať do kontaktu.

Kde sa to prezentuje?

Predovšetkým v inzerátoch prezentujúcich nehnuteľnosti, ktoré zverejnili súkromné osoby. A niekedy, žiaľbohu, sa to podarí aj maklérovi, ktorý sa skrýva za súkromnú inzerciu.

A čo to teda znamená?

Osoby, ktoré uviedli do inzerátu napríklad “rk nevolať”, sa pravdepodobne pokúšajú predať svoju nehnuteľnosť svojpomocne. Dôvodov, prečo nechcú spolupracovať s realitnou kanceláriou je mnoho. Niektorí však uvádzajú tieto slová do inzerátu i napriek tomu, že nevedia, čo to znamená.

Realitné kancelárie používajú monitoring súkromnej inzercie. Teda počítačový program zasiela maklérom ponuky, ktoré zverejnili súkromné osoby. Makléri následne týchto inzerentov kontaktujú a snažia sa im ponúknuť svoje služby, alebo ponúkajú ich byt svojím klientom.

Po zverejnení súkromného inzerátu sa inzerentovi ohlási 6 až 8 realitných maklérov.

Niektorých inzerentov to natoľko odradí od ďalšej snahy predať nehnuteľnosť, že podľahnú a predaj svojho bytu alebo domu zveria realitnej kancelárii.

Je teda lepšie predávať nehnuteľnosť sám alebo prostredníctvom makléra?

Dobrá otázka. Ak narazíte na kvalitnú realitnú kanceláriu, ktorú si dopredu preveríte, môžete si ušetriť veľa času, starostí a nakoniec aj zinkasovať za svoju nehnuteľnosť viac peňazí, ako keby ste predávali sami. Dobrý maklér totiž vie nehnuteľnosť maximálne zviditeľniť a ukázať ju potencionálnym kupujúcim v čo najlepšom svetle tak, že si na svoju províziu zarobí a vás zbaví starostí.

Čo ale nikdy nerobte!

Nezverujte svoj byt viacerým realitným kanceláriám! Pokiaľ sa rozhodnete pre spoluprácu s viacerými kanceláriami, vznikne zmätok a neprehľadnosť predaja.

Ak ste to už spravili, tak verte, že v priebehu jedného mesiaca sa vám vykryštalizuje maklér, ktorý to s predajom vašej nehnuteľnosti myslí vážne.

 Autor článku:Marcel Franko – certifikovaný realitný poradca senior v spoločnosti EVERESTREALITY.sk, s.r.o.   | +421 949 129 656 | franko@everestreality.sk

Pin It on Pinterest

Share This